Persboringen

BOHRTEC BM400S

Gezien de stijgende vraag naar het plaatsen van rioleringsbuizen en nutsleidingen zonder graafwerk, om de hinder te beperken voor het verkeer en omwonenden, heeft Rio-Construct besloten verder te investeren in deze techniek.

Na het succes van onze kleine machine Grundobore 200S en de stijgende vraag naar deze techniek, hebben we geïnvesteerd in een compacte persboormachine Bohrtec BM400SL.

Met deze compacte persboormachine, welke we kunnen opstellen in een werkput van 2 m diameter, zullen we in staat zijn om boringen uit te voeren met lengtes tot 100 m van diameter 110 mm tem diameter 630 mm.

VOORDELEN VAN DEZE MACHINE

De BM400S is een heel compacte en nauwkeurige machine, ondanks haar beperkte grote is deze machine ook ontzettend krachtig.

De BM400S heeft ook veel uitbreidingsmogelijkheden. Voor het boren in harde ondergronden en rotsen kan de BM400S voorzien worden van een boorkop met stuurplaten.

Kan afhankelijk van de ondergrond eveneens bentonite of water meevoeren om tijdens het boren of tijdens het persen/trekken van de buizen de weerstand te verminderen.

Gezien onze ervaring in het uitvoeren van dergelijke boringen in grootsteden, met de alom bekende problematiek, zullen we niet snel een uitdaging uit de weg gaan.

Neem dus gerust contact met ons op indien er een boring dient uitgevoerd te worden op uw werf, wij trachten steeds een passende oplossing te vinden voor elke boring.

HOE WERKT HET ?

Na het opstellen van de machine in de vertrekschacht met een diameter van 2 m gaan we eerst pilootboren, met behulp van de theodolite & led sturing, van het vertrekpunt naar het aankomstpunt. Gezien de pilootboring theodoliet gestuurd is kunnen we de helling en richting perfect controleren.

Na het pilootboren zullen we casings plaatsen in de gewenste diameter en deze persen van de vertrekput naar de aankomstput, de spiraalboren in de casing gaan de grond verwijderen en afvoeren naar de vertrekput. 

Na het plaatsen van de casings zullen de persbuizen in beton, grès of gvk worden geperst van de vertrekput naar de aankomstput. De casings zullen worden verwijderd via de aankomstput, deze hebben slechts een inwendige diameter van 1,2 m. (schema 1)

Wanneer we met polypropyleen of hdpe buizen werken zal het werkingsprincipe identiek zijn, het enige verschil is echter dat deze buizen niet worden geperst, maar getrokken van de aankomstput naar de vertrekput dmv een bevestiging aan de casings. (schema2)

Schema 1

Schema 2

Z.4 Broekooi 260 (Breker 47), 1730 Asse
014 270 330
info@rioconstruct.be

BE0461.875.495

Vrijblijvende offerte

Contacteer ons via het contactformulier of per mail voor een vrijblijvende en gratis offerte.

De Dekabo Groep omvat drie divisies: Dekabo in Olen, Fordibel in Herstal en Rio Construct in Asse (Brussel).