RIOOL RENOVATIE


Technieken rioolrenovatie

Relining van huisaansluitingen, shortliners - deelrenovatie dmv silicaat en epoxyhars , locale herstellingen dmv Quick-Lock, injectie van scheuren en voegen, putrenovatie met epoxy, freeswerken van diameter 80mm tem 600mm, Pipe-Bursting.

Shortliners – deelrenovatie

Wanneer we spreken over deelrenovatie van 50mm tot 1000mm betreft dit het plaatselijk herstellen van een scheur , breuk of infiltratie in een bestaande riolering of nieuw aangelegde riolering. Hier gaat men meestal over een afstand van +/- 1m de schade gaan herstellen door het aanbrengen van een glasvezelmat gedrenkt in silicaat of epoxy. Deze wijze van herstellen brengt eveneens weinig hinder teweeg tijdens uitvoering.

Quick Lock

Wanneer we spreken over deelrenovatie 150mm tot 1400mm betreft dit het plaatselijk herstellen van een scheur , breuk of infiltratie in een bestaande riolering of nieuw aangelegde riolering. Hier gaat men meestal over een afstand van +/- 0,4m de schade gaan herstellen door het aanbrengen van een Quick lock wat lijkt op een manchet in RVS. Deze wijze van herstellen brengt eveneens weinig hinder teweeg tijdens uitvoering.

Relining van huisaansluitingen

Bij de techniek van relining zal een volledige rioleringsstreng van 50mm tem 400mm over een afstand tot 50m worden gerenoveerd dmv inversie techniek met warm water of stoom door het aanbrengen van een nieuwe liner met hars versterkt in de oude rioolstreng. Op deze manier kan de oude streng er weer tegenaan voor de komende 50 jaar.

Dit systeem kan zowel worden toegepast binnen of buiten een gebouw of zelfs vanuit een man toegankelijke riolering (min hoogte 1m) voor het renoveren van huisaansluitingen op de hoofdriolering. Op deze wijze heeft de bewoner geen last van de renovatie van de huisaansluiting en brengt dit geen hinder teweeg voor het verkeer of risico’s op schade aan nutsleidingen zoals bij traditionele graafwerken.

Pipe-Bursting

Wenst u niet uw living , oprit of betonvloer in uw woning of gebouw op te breken dan is er een grote kans dat wij deze herstelling kunnen uitvoeren door middel van één van onze renovatietechnieken zonder kap of breekwerk. Vanuit een kleine toezichtkamer of vanuit een inspectieluik op de riolering kunnen we de riolering streng plaatselijk of gedeeltelijk gaan renoveren en dit met een minimale overlast. Wanneer de oude leiding in gres , beton of zelfs gietijzer in een te slechte staat verkeert of structureel niet voldoende sterk meer is voor het uitvoeren van een relining kunnen we deze strengen gaan renoveren door middel van pipe bursting. Bij deze techniek zal er een nieuwe leiding in HDPE of PP door de oude leiding worden getrokken met behoud van de oorspronkelijke diameter en ligging. Hierbij dient u rekening te houden dat beide uiteinden van de te renoveren streng dienen beschikbaar te zijn. Deze techniek kan worden uitgevoerd van diameter 100mm tem 1000mm over een afstand tot 100m in één fase.

Z.4 Broekooi 260 (Breker 47), 1730 Asse
014 270 330
info@rioconstruct.be

BE0461.875.495

Vrijblijvende offerte

Contacteer ons via het contactformulier of per mail voor een vrijblijvende en gratis offerte.

De Dekabo Groep omvat drie divisies: Dekabo in Olen, Fordibel in Herstal en Rio Construct in Asse (Brussel).